(Talk to me, Gilmour!)
Jim: This is K.A.O.S. You and I are listening to KAOS in Los Angeles. Let's go to the telephones now and take a request.
Proti: Hello, I'm Proti.
Jim: Yes?
Proti: I hear RoIO Waves in my head.
Jim: You hear RoIO Waves in your head? Ah! Is there a request that you have tonight for KAOS?
Kdysi před léty, mezi mé nejhezčí zážitky s Pink Floyd patřilo poslouchat jejich hudbu s jedním mým kamarádem, který mimo jiné dělal i zvukaře v místním divadle. Mělo to zvláštní kouzlo právě ve vzájemné výměně názorů na poslouchanou hudbu Pink Floyd. Měl mnohem lepší vnímání hudby, melodie, akordů, jednotlivých nástrojů. Odlišně vnímal, cítil tu hudbu než já. Bylo pro mne zajímavé poslochat ho, co vše v té hudbě slyší, často tóny, nebo náznaky melodie, které jsem buď přeslechl, nebo "nevnímal" jako zajímavé. Pro mne bylo úžasným zážitkem poslouchat jeho komentáře a výklad. Vzájemná komunikace o hudbě Pink Floyd byla obohacující pro obě strany. Společné zdílená radost je dvojnásobná radost.
... Time pass, the river roll... Časem jsme se dostal k různým nahrávkám, ale teď mi tak trochu chybí ten někdo, s kým bych mohl své vidění a slyšení Floydů sdílet a poslouchat jak to vidí druzí...
Po čase jsem objevil Brain Damage Radio Show ( http://braindamage.libsyn.com ). Bylo to pro mne najednou zajímavé, poslouchat jednotlivé podcasts the Doctora s jeho komentářem, hlasem, zajímavostmi, které k hudbě říká (i když ne všemu rozumím

Snad by mohlo být zajímavé někde, někdy spolu poslouchat Floydy, ale víme jak to je - každý bydlíme někde jinde... někdy není čas, někdy není prostor... pak jsem se jednou zaposlouchal do Radia K.A.O.S. ... a z toho všeho (Forum, the Doctor, Brain Damage Show, KAOS) jsem dostal takový nápad:
Co kdybychom si takhle na dálku udělali něco jako společné naslouchání Roios a vzájemné sdílení se o jejich hudbě, kvalitě, zajímavosti: jak tu hudbu kdo slyší, jak to kdo vidí, vnímá, cítí... jak mu chutná...
Představoval bych si to nějak takhle:
1. Nahlásili by se členové fóra, kteří by se chtěli účastnit tohoto společného poslouchání Roio.
2. Z jednotlivých Brain Damage Podcast by ten, kterého nick je první v abecedě, vybral jeden podcast, který by jsme si každý stáhli do počítače (je možné je poslouchat i bez downloudu). Pak by jsme si ten podcast poslechli a každý by napsal, co se mu líbilo, nelíbilo, co ho zaujalo na tom bootlegu... atd.... - jednoduše by nastala volná diskuse na dané téma.
3 Po 2 týdnech by následující v abecedním pořadí určil další Brain Damage Podcast (popřípadě by jsme mohli něco uploadovat sami) a šlo by se od začátku.
(Změna vyhrazena.)
Alternativa 1: Pokud by bylo více členů, kteří by se chtěli účastnit tohoto společného poslouchání Roio na dálku, bylo by možné změnit způsob rozhodování, co se bude v příštích 2 týdnech poslouchat, na způsob hlasování (Že jo, Bery?). Pokud nás však bude zpočátku málo 3 nebo 4, hlasování by nemělo moc smysl, pokud je možností volby např. 20.
Alternativa 2: Zatím bych to vše nechal v jednom topicu a časem, pokud by byl zájem o tuto formu komunikace, by jsme snad mohli od moderátora fóra dostat k dispozici celou sekci (skupinu threadů), ve které by byl každý thread věnován jednomu roio (BD-podcast) - aby v tom nevznikl chaos. A tak by se mohl k poslouchání připojit někdo i později.
Alternativa 3: Je taky možné, pokud by měl někdo dobrý nápad, poslat Doctorovi request s nápadem jakou show by mohl udělat příště.
Tak a je to venku...
Kdo by do toho šel?
Jaký je váš názor na Roio Waves?
Adventure's his bread, excitement's his butter and danger, why to him that's like strawberry jam to top it off.
Jim: Billy, if you are listening, please call.
3. proti